Over Avanser

Avanser Headhunting is een executive search en interim management organisatie gespecialiseerd in de bemiddeling van ervaren Finance, HR en Sales/Marketing professionals. Professionaliteit, betrokkenheid en vertrouwen behoren tot belangrijke aspecten van onze dienstverlening. Wij zijn als specialist actief op het midden en hoger kader. Kandidaten en cliënten worden bediend vanuit een betrokken en persoonlijke benadering. Wij werken voor een breed scala aan nationale en internationale organisaties in diverse sectoren.

De belangen van zowel onze opdrachtgever als ook de belangen van de kandidaat worden door ons maximaal gewaarborgd. Alleen dan is er sprake van een win-win situatie en kunnen wij de toegevoegde waarde leveren die van ons verwacht mag worden. Het is onze specialiteit om de juiste match tot stand te brengen. Wij beschikken over branchekennis, inlevingsvermogen, mensenkennis en combineren dat met snelheid en kwaliteit. Wij hebben passie voor het vak en gaan voor lange termijn partnership- en samenwerkingsverbanden.

Specialisme

Wij zijn gespecialiseerd in het assisteren en begeleiden van de carrières van ervaren Finance, HR en Sales/Marketing professionals. Dit kan zowel op permanente als ook interim basis zijn. Onze kandidaten hebben een HBO/WO vooropleiding en hebben minimaal vijf jaar gedegen werkervaring opgedaan bij toonaangevende partijen. De posities die wij doorgaans in portefeuille hebben vallen normaliter in de salarisrange 70.000 € – 200.000 € op jaar basis. Onze klantenkring is zeer divers. Tot onze opdrachtgevers behoren zowel toonaangevende (inter)nationale spelers uit het bedrijfsleven en de financiële dienstverlening alsmede middelgrote en startende ondernemingen. Op deze wijze kunnen wij onze kandidaten binnen een bepaalde discipline een veelheid aan carrièremogelijkheden bieden.

MVO & Duurzaamheid

Avanser Headhunting staat voor duurzame relaties, duurzame samenwerkingsverbanden en duurzaam ondernemen. Kortom, wij staan voor de wereld van morgen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want tevreden opdrachtgevers, kandidaten en goede resultaten gaan naar onze mening prima samen met het leveren van een concrete bijdrage aan een betere wereld. Avanser Headhunting stelt jaarlijks een gedeelte van de winst beschikbaar voor goede doelen. Daarnaast heeft Avanser Headhunting tal van vooral praktische processen ingericht om haar rol in de maatschappij maatschappelijk verantwoord te vervullen. Wij blijven hierin investeren, omdat wij veel waarde hechten aan een duurzame continuïteit van onze organisatie en de aarde waarop wij leven. Door onze bewuste keuze leveren de opdrachtgevers van Avanser Headhunting hieraan indirect een bijdrage.

Diversiteit & Inclusiviteit

Wilt u investeren in diversiteit en inclusiviteit binnen uw organisatie en een reële afspiegeling zijn van de maatschappij? Dan kan Avanser Headhunting iets voor u betekenen!

Definitie diversiteit & inclusiviteit
Onder diversiteit verstaan we het herkennen en optimaal inzetten van de verscheidenheid aan talenten van medewerkers binnen een organisatie. Rekening houdend met de verschillen en overeenkomsten tussen mensen en beroep doen op ieders specifieke kwaliteiten.

Waarom diversiteit?
Onder organisaties groeit het besef dat diversiteit niet alleen te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vooral ook met eigenbelang. Door het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van verscheidenheid in de samenleving, wordt gebruik gemaakt van alle uiteenlopende talenten. Dit is een maatschappelijke noodzaak waar een organisatie van kan profiteren. Het voordeel zit juist in de verschillen.

Door een divers samengesteld personeelsbestand te hebben kan er binnen organisaties optimaal gebruik worden gemaakt van de arbeidsmarkt, wat leidt tot minder verzuim, minder uitstroom en een hogere productiviteit.

De maatschappij verandert; het is belangrijk dat organisaties hierop durven in te spelen. Door talenten met verschillende achtergronden, competenties en vaardigheden bij elkaar te zetten, kunt u als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Hierdoor kunt u tevens uw diverse klantenbestand beter van dienst zijn.

Onze organisatie
Avanser Headhunting gelooft en erkent de toegevoegde waarde van diversiteit bij ondernemingen. Wij hebben een groot netwerk aan hoogopgeleid, divers talent met uiteenlopende achtergronden waarvan uw organisatie profijt kan hebben.

Informatie
Heeft u meer vragen over diversiteit of over onze dienstverlening in zijn algemeenheid? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gedragscode

Professionaliteit, integriteit en confidentialiteit zijn cruciale uitgangspunten bij onze dienstverlening. Wij conformeren ons (uiteraard) dan ook aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens zoals geformuleerd door het Centraal Bureau Persoonsgegevens en de Sollicitatiecode zoals beschreven door de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling (NVP).