Skip to content

Carriere stap advies kandidaten – denk breder

Regelmatig vragen kandidaten mij: wat zou voor mij een goede, passende vervolg stap zijn in mijn carriere zodat ik nog succesvoller wordt en verder kan groeien? Mijn advies is om deze vraag voor jezelf in een wat breder perspectief te plaatsen in plaats van enkel en alleen een werk gerelateerde context. Het gaat wat mij betreft ook over je leven en waar jij echt blij van wordt (werk is daar natuurlijk wel een belangrijk onderdeel van). Het korte, vereenvoudigde stappenplan is als volgt:

➡️  Weet wie je bent (en ken je talenten): vooral bepaald op basis van je persoonlijke waarden (wie je echt bent diep van binnen). Dus niet: ik ben Kees, ik ben 35 jaar oud, ik ben vader van 2 kinderen, ik werk als financial controller en ik hou van tuinieren en hockey. Dat laatste gaat meer over ‘rollen’ in het leven, niet zo zeer wie je echt bent.

➡️  Weet waar je naar toe wilt: wat zijn je belangrijkste doelstellingen en waar wordt je echt blij van (in je carriere en in je leven)?

➡️   Maak een concreet en helder plan: hoe ga je deze belangrijkste doelstellingen realiseren en binnen welke termijn?

➡️   Actie modus: zonder actie kun je 1 t/m 3 bij wijze van spreken net zo goed niet doen. Ik hou van de Nike slogan: Just do it!!

⭐️ Bonus: Realiseer je: ‘succes’/werk dat ten koste gaat van je fysieke of mentale gezondheid, je gezin, je vrienden, je ziel, etcetera  is geen echt (duurzaam) succes. Dan moet je echt terug naar de teken tafel, stap 1 t/m 4 (opnieuw) doorlopen en je prioriteiten opnieuw scherp stellen. Zelf noem ik dit de ‘lifestyle first’ strategie: bepaal hoe je wilt leven en ga van daaruit kijken welk werk daar het beste bij past (en dus niet andersom: dit is mijn werk en ik bouw mijn leven daaromheen -> ‘recipe for disaster’)

Hoe bepaal jij je vervolg stap in je carriere? Wat is jouw actie plan voor succes (in werk en je leven)?

#avanser #carriere #tips #recruitment #groei

Share:

Meer berichten