Skip to content

Recruitment = bouwen van een huis

Recruitment wordt wel eens vergeleken met het bouwen van een huis: je hebt een goed plan nodig (architect), de juiste tools (goed gereedschap, stenen, dakpannen, etc) en voldoende capaciteit (gekwalificeerde bouwvakkers). 

✅ Plan: heeft jouw organisatie een strategisch recruitment plan dat onderdeel is van de bredere HR- en bedrijfsdoelstellingen? Zo ja, is er voldoende budget om dat strategische recruitment plan uit te voeren en is er voldoende support en visie vanuit senior management?

✅ Tools: heeft jouw organisatie de juiste tools om de recruitment afdeling naar een hoger niveau te tillen? Denk aan een passend ATS (recruitment) systeem, een aansprekende werkenbij-website, Linkedin Recruiter Seat(s), up-to-date recruitment proces beschrijvingen, etcetera

✅ Capaciteit: zitten de juiste mensen op je huidige recruitment / talent acquisition afdeling en is de huidige capaciteit wel toereikend? Zijn zij voldoende ervaren, inspirerend en kundig om in een zeer krappe arbeidsmarkt het juiste talent over de streep te trekken? 

Zorg dat je vooraf je (recruitment) fundering goed op orde hebt, dan pas volgt structureel en lange termijn recruitment succes. PS Houdt de achterdeur dicht terwijl je aan de voorkant hard aan het werven bent 😊.

#recruitment #avanser #executivesearch #tips

Share:

Meer berichten